productieproces, fabriek, machines, productie, onderhoud

> Onderhoud is een manier van leven.


Ik ben Leon Pelders (1960), de man achter Pelders Maintenance Management. Ik ben een pragmatisch expert op het gebied van onderhoud en automatisering binnen industriële ondernemingen en met name de voedingsmiddelenbranche en machinebouw.

Na mijn MTS en HTS opleiding (1985) werkte ik voor verschillende bedrijven en vestigingen. Aanvankelijk werkte ik aan een reeks technische ontwikkelingsprojecten en investeringsprojecten, veel nieuwbouw en inbedrijfstellingen van installaties in binnen en buitenland. En na ruim 10 jaar, ik leefde zo ongeveer met de koffer in de hand, heb ik het roer omgezet en ging leiding geven aan een onderhoudsafdeling. Gaandeweg ben ik weer opleidingen gaan volgen en zo heb ik me bekwaamd in Maintenance Engineering en Maintenance Management.

In 2008 werd ik door de NVDO genomineerd voor Maintenance Manager of the Year voor mijn excellente prestaties bij de bouw en opstart van de nieuwe Grolsch-brouwerij in Enschede.

Daarna ben ik als onafhankelijke zelfstandig ondernemer gestart om mijn idealen verder uit te werken. Met een 20 tal bedrijven om mij heen wil ik voortbouwen met de kennis in mijn vakgebied, initiatieven en verbeteringen ondersteunen. Onderhoud (Maintenance Management en Asset-Management) zie ik als een manier van leven. 80% van het werk blijkt vaak repeterend, met een eerste ervaringen in een klus blijkt de werkvoorbereiding voor een tweede keer vrijwel voltooid. Met genoegen werk ik in ondernemingen om het voortouw daarin te nemen, in een project of verbetertraject om die levenstijl bij te brengen. Resultaat is dat een onderhouds-euro zich terug verdiend, de pay-back is al snel 4 maal in een jaar.

Ik ben een mensen-mens en ben doelgericht in mijn manier van communiceren. Heerlijk is het nieuwe uitdagingen op te zoeken voor concrete oplossingen met rendement voor de lange termijn.

Pelders Maintenance Management werkte onder andere voor:

heineken, grolsch, pelders, maintenance